Spørgsmål om Husforsikring

Hvordan er du dækket?

VI har samlet de mest stillede spørgsmål om, hvordan din Husforsikring dækker. Er du i tvivl om, hvorvidt du er dækket ved en specifik skade, er du altid velkommen til at ringe til os på 33 14 30 50.  

Hvad dækker min Husforsikring?

Din Husforsikring dækker skader på dit hus, som vandskader eller skader efter en storm, samt husejeransvarsforsikring og retshjælp i forbindelse med selve huset.
Husforsikringen kan udvides med:

  • Svamp, råd og insekt
  • Skjulte rør og stikledninger
  • Udvidet vanddækning

Dækker min Husforsikring, hvis jeg bygger om på mit hus eller bygger et nyt hus?

Ja og nej.

Hvis du bygger et nyt hus, dækker din Husforsikring først, når huset står færdigt. Du eller byggefirmaet skal have en entrepriseforsikring i perioden, hvor huset bliver opført, for at være dækket ved brand, storm, ansvar og retshjælp, men også ansvarsskader på omkringliggende bygninger. 

Hvis du renoverer dit hus, så dækker din Husforsikring ved brand-, storm- og skypumpeskader på det, som byggearbejdet vedrører.

Skader på dit hus som følge af byggeriet fx at huset synker, eller taget bliver skævt, er dog ikke dækket, så vi anbefaler klart, at du opretter en entrepriseforsikring, hvis du står over for en større ombygning eller en ombygning af husets bærende elementer.

Læs mere om Entrepriseforsikring

Dækker min Husforsikring skader på solcelleanlæg?

Ja, hvis du har inkluderet solcelleanlægget i din forsikring. Husforsikringen dækker skader på fastmonteret solcelleanlæg i tilfælde af bl.a. brand, lynnedslag og nedstyrtning fra eller af fly, samt tyveri, hærværk og storm. 

Du skal dog være opmærksom på, at vi ikke dækker under selve monteringen af solcelleanlægget. Fejlmontering, fx at montørerne laver forkert huller i dit tag, er altså ikke dækket. Undersøg derfor om montøren har en erhvervsansvarsforsikring, der dækker de evt. skader, som håndværkeren kan komme til at lave på dit hus.

Relaterede artikler

Spørgsmål om Indboforsikring

Få overblik over, hvordan din Indboforsikring dækker. 

Spørgsmål om Bilforsikring

Få svar på dine spørgsmål om dækninger og skader. 

Spørgsmål om Rejseforsikring

Få svar på dine spørgsmål om, hvornår og hvordan din Rejseforsikring dækker.