Farlig sport

Dyrker du sportsgrene, der er mere risikobetonede end andre, udsætter du dig for større risiko for at komme til skade.

Dækning ved farlig sport

Risikoen for at komme til skade, hvis du dyrker parkour er væsentlig større end ved petanque. Du kan nemmere komme ud for faldulykker og voldsomme situationer, når du springer hen over tage, mure eller på trapper end ved at kaste petanquekugler.
Det samme gælder, hvis du dyrker boksning, bjergbestigning, drageflyvning, faldskærmsudspring og mange andre sportsgrene, der indeholder et vist moment af fare.

Ved at deltage aktivt, udsætter du dig bevidst for en større risiko for at komme til skade, og oftest er skaderne meget voldsommere end ved mere almindelige sportsgrene.
Derfor skal du tegne en særlig forsikring, der dækker dig, når du udøver din sport. Dækningen hedder Farlig sport.

Hvilke sportsgrene går under betegnelsen farlig sport?

Herunder kan du hente en oversigt over, hvilke sportsgrene/fritidsaktiviteter, vi betragter som "almindelig sport", og hvilke vi anser for at være "farlig sport". Bemærk, at oversigten ikke er fuldstændig.

Liste med sportsgrene, som vi betragter som farlig sport

Kører du motorcykel i din fritid?

Hvis du kører motorcykel, og du ønsker at være dækket i trafikken, skal du vælge dækningen Fører af motorcykel, som også dækker, hvis du kører ATV, knallert 45 eller stor knallert. Dette er nemlig ikke en del Ulykkesforsikringens standarddækning.